Voisiko ihminen toimia ilman keskushermoston ohjausta?
Niin että jos ihmisen keuhkot keskustelisivat sydämen kanssa ilman kaiken koordinoimaa keskushermostoa, joka välillä buuttaa elimistön toiminnan unen avulla uuteen päivään…enpä usko. En myöskään usko, että organisaatio voi toimia itseohjautuvasti ilman johtamista.
Google kokeili 2000-luvun alussa matalaa organisaatiota ja yritti ”poistaa” johtajat häiritsemästä insinöörien työtä. Kokeilu epäonnistui ja yhtiössä huomatiin, että hyvä johtaminen itseasiassa korreloi vahvasti työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kanssa.
He huomasivat että hyvin pienet muutokset johtamisen laadussa saivat aikaan merkittäviä muutoksia tuottavuudessa.
Johtaminen kehittyy kuten kaikki ammatit, mutta se ei tarkoita sitä etteikö ihmisyhteisöt tarvitsisi sitä enää. Asiantuntijoiden johtamisessa on Googlen tutkimuksien mukaan neljä olennaista tekijää, jotka jokaisen johtajan olisi tärkeää tunnistaa:
1.Luottamus ja sen osoittaminen työntekijöille – älä oleta että työntekijät tietävät tämän vaan tee se selväksi viestintäsi kautta
2.Parhaan mahdollisen toimintaympäristön luominen ja työtoiminnan esteiden poistaminen yli yksikkö- tai tiimirajojen
3.Saatavilla oleminen ja tavoitettavuus tarvittaessa – ole läsnä mutta anna riittävä vapaus toimia ja tehdä työtä koskevia päätöksiä
4.Älä mikromanageeraa – pilkun paikkojen huomauttelu edustaa erittäin huonoa johtamista
Nämä neljä tekijää voidaan tunnistaa myös käytännön työyhteisöjen johtamisen kehittämistyössä valideiksi. Näihin kannattaa siis omassa johtamistyössä keskittyä. Olennaisen johtamistoiminnan tunnistaminen on sujuvan työtoiminnan elinehto.
Mitä siitäkin tulisi jos keskushermostosi mikromanageroisi ja häiritsisi pohjelihastesi hyvää yhteistoimintaa kesken juoksulenkin? Ei siitä tulisi muuta kuin kramppeja ja huono juoksusuoritus.